۱۶ فروردین ۱۴۰۳ نحوه ی پرداخت فطریه سال 1403 از طریق خیریه در قم - خیریه خیرات الابرار

جزئیات وبلاگ

نحوه ی پرداخت فطریه از طریق خیریه در قم

  • Home / کمپین ها / نحوه ی پرداخت…
نحوه ی پرداخت فطریه از طریق خیریه در قم

زکات فطره یا فطریه یکی از فروع دین اسلام است که در روز عید فطر پرداخت می‌شود. مقدار آن برای هر نفر بر اساس قوت غالب (یعنی خوراکی که در خانواده مبنا قرار گرفته) حدود سه کیلوگرم (یک صاع) از گندم، جو، خرما، کشمش، برنج یا معادل آن است.
زکات فطره به فقیران پرداخت می‌شود و می‌تواند برای صرف امور دیگری نیز استفاده شود. در روایات اسلامی، بر اهمیت زکات فطره تأکید شده است. بر اساس این روایات، زکات فطره باعث کامل شدن روزه می‌شود. ابوبصیر و زراره از امام صادق (علیه السلام) نقل کرده‌اند که همان‌گونه که هر کس نماز بخواند و از روی عمد در تشهد صلوات بر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) نفرستد، نمازش باطل است؛ هر کس روزه بگیرد و عمداً زکات فطره ندهد، روزه‌اش پذیرفته نمی‌شود. و چه بسا پرداخت نکردن آن موجب مرگ شود.
به طور خلاصه، زکات فطره یک واجب مالی است که در عید فطر به فقیران پرداخت می‌شود و اهمیت آن در کامل شدن روزه تأکید شده است.

زکات فطره بر چه کسانی واجب است؟

یکی از اعمال واجب در روز عید فطر پرداختن زکات فطره است. زکات فطره بر کسانی واجب است که در شب عید فطر اولاً مکلف باشند و ثانیاً فقیر نباشد و ثالثاً نان‌خور دیگران هم محسوب نشوند. کسانی که دارای این شرایط هستند زکات فطره را باید بپردازند.

فطریه سهم السادات چیست؟

در فطریه، سهم سادات بر اساس نظر بیشتر مراجع تقلید به این صورت است که فرد غیر سید نمی‌تواند به افراد سید فطریه خود را بدهد حتی اگر نان‌خور او باشد. همچنین، شخص سید فقیر نیز نمی‌تواند از غیر سید زکات فطره دریافت کند. اگر خمس و سایر وجوهات کفایت مخارج او را نکند و از گفتن زکات ناچار باشد، می‌تواند از غیر سید زکات فطره را دریافت کند. احتیاط واجب آن است که اگر ممکن باشد، فقط به مقداری که برای مخارج روزانه‌اش ناچار است، زکات فطره را بگیرد.
به طور کلی، پرداخت زکات فطره بعد از یک ماه روزه‌داری در ماه رمضان و در روز عید فطر که روز اول ماه شوال است، واجب شرعی است.

زکات فطریه و کفاره اعلام شده توسط مراجع تقلید در سال ۱۴۰۳

مراجع اعظام تقلید در حالی که ماه رمضان به روزهای پایانی خود نزدیک می شود و در آستانه عید سعید فطر قرار داریم، مبلغ فطریه سال ۱۴۰۳ را برای مقلدین خود اعلام کرده اند.

زکات فطریه و کفاره مراجع تقلید سال 1403 - خیریه خیرات الابرار

زکات فطره را چه زمانی باید پرداخت کرد؟

زمان پرداخت فطریه در روز عید فطر تا ظهر است. البته اگر کسی نماز عید فطر می‌خواند، باید زکاتش را پیش از نماز پرداخت کند یا به فتوای برخی، آن را از اموالش جدا کند. تا بعداً ادا کند.

فقیران به چه شکل زکات فطریه را دریافت کنند؟

زکات فطره یا فطریه از واجبات مالی اسلام است که در روز عید فطر پرداخت می‌شود. این زکات به فقیران داده می‌شود یا برای امور دیگری مصرف می‌شود. مقدار زکات فطره برای هر نفر، حدود سه کیلوگرم از خوراک معمول مردم مانند گندم و برنج است. طبق فتوای فقیهان، این زکات بر کسی واجب است که در شب عید فطر فقیر نباشد و عاقل، بالغ و هوشیار باشد. چنین شخصی باید زکات خود و نان‌خورهایش را پرداخت کند.
به ‌فتوای فقیهان، موارد مصرف زکات فطره همان موارد هشت‌گانه مصرف زکات است؛ اما برخی فقها معتقدند بر اساس احتیاط واجب، فطریه را فقط باید به فقیران شیعه داد. معنای زکات فطره و اهمیت آن از جمله مواردی است که در اسلام تأکید شده است. از زکات فطره با عنوان فطریه و فطره نیز یاد می‌شود.
زمان پرداخت فطریه به‌ فتوای مراجع‌ تقلید، تا ظهر روز عید فطر است. البته اگر کسی نماز عید فطر می‌خواند، باید زکاتش را پیش از نماز پرداخت کند یا به‌فتوای برخی، آن را از اموالش جدا کند. همچنین برخی فقها وجوب آن را هنگام طلوع فجر روز عید فطر دانسته‌اند.

چگونه زکات فطره آنلاین را پرداخت کنم؟

برای پرداخت زکات فطره، می‌توانید به نائب امام یا کارمندان حکومت اسلامی که مأمور جمع‌آوری زکات و رساندن آن به نیازمندان هستند، مراجعه کنید. همچنین، در خیریه خیرات الابرار برنامه‌ریزی شده است که مردم عزیز کشورمان بتوانند زکات فطریه خود را به صورت آنلاین پرداخت نمایند.

 از طریق شماره کارت های موسسه خیریه خیرات الابرار می‌توانید زکات فطره و کفاره خود را پرداخت کنید.

 زکات فطریه غیر سادات : ۵۸۴۱ – ۰۰۰۰ – ۷۳۷۰ – ۶۰۶۳

 زکات فطریه سادات: ۷۷۱۳ – ۰۰۰۱ – ۷۳۷۰ – ۶۰۶۳

یا از طریق پایگاه اینترنتی: به درگاه خیریه خیرات الابرار abrar-kh.ir مراجعه کنید و زکات فطره را آنلاین پرداخت نمایید. و به شماره ۰۹۰۲۵۹۱۴۶۸۴ در ایتا میزان و نوع زکات خود را ارسال کنید .

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *